Cultuurzwerm

Op maandag 6 juli organiseren we een Cultuurzwerm met onder meer wethouder Monique Schuttenbeld en de raadsleden Patrick Pelman en Eildert Noorda.

Tijdens deze cultuurzwerm willen zij graag in gesprek gaan met culturele en creatieve Zwolse makers over de gevolgen van de coronacrisis voor de culturele sector. De cultuurzwerm vindt plaats direct achter het provinciehuis in het Wezenlandenpark in de vernieuwde tuin van Mien Ruis. Wij zorgen voor koffie en thee en een versnapering. Neem zelf een kleedje of een zitje mee als je niet op de grond wilt zitten.

Aanmelden kan via fractie@groenlinkszwolle.nl  De cultuurzwerm begint om 20.00 uur.

 

Kunst en cultuur

In deze coronacrisis zien we hoe zeer we kunst en cultuur nodig hebben. Voor troost, inspiratie en afleiding. We missen de verbeelding die de vele culturele en creatieve makers ons zo vaak geven. We zien tegelijk dat de makers het moeilijk hebben. De agenda’s zijn nog nagenoeg leeg en de mogelijkheden om je werk te kunnen doen zijn beperkt.

 

Wat gaan we bespreken:

  1. De maatregelen zoals die nu (bijna) genomen zijn:

Mede naar aanleiding van wat wethouder Monique Schuttenbeld en wij hebben gehoord tijdens de cultuurzwerm heeft de gemeente in haar opdracht een pakket samengesteld van een kwart miljoen euro om met name de Zwolse makers te ondersteunen. Onderaan deze pagina vind je het voorstel. De gemeenteraad neemt op 29 juni hier een beslissing over.

Ook voor de Fundatie, Zwolse Theaters, Hedon en het Fraterhuis komt er extra steun. Hierover nemen we als het goed is ook op 29 juni als gemeenteraad een definitief besluit. Dit voorstel staat ook als download onderaan de pagina.

Ook provinciaal gezien is er wel wat gebeurd. Zie onder meer dit artikel: https://www.overijssel.nl/actueel/nieuws/@P4V/provincie-investeert-culturele-sector-overijssel/
We horen graag jullie reactie op de maatregelen.

  1. Wat is er nog nodig

 

  1. (mits er nog tijd is) Een cultureel Zwols netwerk. Hoe moet zoiets eruit zien?