We komen om 13.30 uur samen in het wijkcentrum De Enk, Enkstraat 67 in Assendorp. Voordat we op weg gaan onthullen we het Vredesbeeld, gemaakt door kinderen uit Zwolle samen met een kunstenaar.

Wandelen of fietsen

We wandelen ongeveer 3 km in groepjes door Assendorp. Je verkent zo met je groepje de wijk en neemt deel aan verschillende activiteiten van zo’n 20 minuten van wijkbewoners en organisaties. Er is ook een fietsgroep als je liever fietst, en ben je slecht ter been dan is er zelfs de mogelijkheid van de fietstaxi van Fietsjoe.

´Generatie Vrede staat op!'

De wandeling wordt georganiseerd in het kader van de wereldwijde Vredesweek. Het Thema van dit jaar is 'Generatie Vrede staat op!'. Mensen van alle leeftijden zijn welkom bij de wandeling. Wellicht levert het jou ideeën op om ook bij jezelf nog iets extra te doen aan vrede, duurzaamheid, klimaat, voor vluchtelingen en ruimte voor groen.

Organisatie

Het Vredesplatform Zwolle organiseert de Walk of Peace 2022 voor de 5e keer. In het Vredesplatform werken verschillende kerken en stromingen in Zwolle samen. Nu werken ook Amnesty International, COC, Vijftig Tinten Groen en de Dominicanenkerk mee. De kosten worden deels gedekt door een vrijwillige bijdrage van jou en andere deelnemers.

Loop je mee? Geef je op via vredesplatformzwolle@gmail.com.

Na afloop kun je (veganistisch) eten bij Eureka aan het Assendorperplein. Dit is voor eigen rekening. Geef je vooraf op, als je hieraan wilt deelnemen.