Geïnspireerd door de gesprekken over vluchtelingen en leven in oorlogstijd op het Bevrijdingsfestival bespreken we in deze editie van het boekencafé de roman The Beekeeper of Aleppo / De bijenhouder van Aleppo, geschreven door Christy Lefteri. 

We kijken er naar uit dit mooie boek met jullie te bespreken! Je hoeft je niet aan te melden voor deze avond, je kan gewoon langskomen. Het boek hebben gelezen is zoals altijd niet verplicht (maar is wel de aanleiding voor het gesprek). We spreken ook met een medewerker van Stichting SamenZwolle en met een statushouder die net als de hoofdpersonen uit het boek uit Syrië is gevlucht.

 

The Beekeeper of Aleppo / De bijenhouder van Aleppo is het hartverwarmende liefdesverhaal van bootvluchtelingen Nuri en Afra. Als ze alles hebben verloren wat hun lief is, vlucht bijenhouder Nuri samen met zijn vrouw Afra weg uit Aleppo. Op hun reis door een gebroken wereld worden ze niet alleen geconfronteerd met de schokkende realiteit van het vluchtelingenbestaan, maar ook met een onuitsprekelijk verdriet: het verlies van hun zoon Sami.

Over de auteur: Christy Lefteri komt uit Londen, waar ze creative writing studeerde. Ze is de dochter van Grieks-Cypriotische vluchtelingen en werkte als vrijwilliger in het Unicefopvangcentrum voor vluchtelingen in Athene.