De komende jaren gaat Zwolle op de schop voor de grootste verbouwing aller tijden. Wijk voor wijk worden we losgekoppeld van het aardgas en moeten we overstappen op een duurzame bron van warmte. Er liggen op korte termijn al grote kansen voor een geothermiebron in Dijklanden, die -als alles goed gaat- vele huishoudens in Holtenbroek en Aalanden van duurzame warmte kan gaan voorzien. En in Berkum zijn inwoners zelf druk bezig om hun wijk energieneutraal te maken.

 

Maar daarmee zijn we er nog niet; ook hele oude wijken zoals Assendorp en de Binnenstad moeten van het aardgas af. Hoe gaan we dat aanpakken? Welke rol pakt de gemeente, en wat kunnen inwoners zelf doen? Welke bronnen zijn geschikt, en hoe bepalen we op welke structuur wijken aangesloten worden? Daar willen we graag over met jou in gesprek!

 

De gemeente is momenteel volop bezig met het maken van eerste plannen voor de transitie naar duurzame warmte. De Transitievisie Warmte is zo’n document, dat de komende jaren handvatten moet geven om de omslag te maken. Deze transitie wordt ervaren als heel complex, omdat het nog nooit eerder is gedaan, er geen blauwdruk is, en er veel grote belangen bij gemoeid zijn. Hieronder zijn de korte en lange versie van de Transitievisie Warmte toegevoegd.

 

De komende periode zijn er in de raad een aantal belangrijke debatten over de warmtetransitie. Voorafgaand willen wij graag met jullie in gesprek over wat jullie vinden van de Zwolse plannen. Wat zijn aandachtspunten bij de transitie? Wat wil je onze wethouder meegeven? Onze woordvoerder in de gemeenteraad op dit thema, Sylvana Rikkert, nodigt jullie van harte uit voor een online bijeenkomst.

 

Deze bijeenkomst houden we online. Meld je aan via info@groenlinkszwolle.nl. Na aanmelding ontvang je een link waarmee je kan deelnemen.

Als het je niet lukt om aanwezig te zijn bij de bijeenkomst maar je wil de fractie wel wat meegeven over dit onderwerp, mail dan naar s.rikkert@groenlinkszwolle.nl. We horen graag van je!