Mathilde Tempelman

Hoofdredacteur GroenLicht

Mathilde woont al bijna negen jaar in Zwolle en sinds anderhalf jaar in de wijk Dieze West: "Zwolle is een fijne stad om met onze twee mooie kindjes te wonen. We wonen op een ideale plek om de dingen te doen die we leuk en belangrijk vinden. Het groen is nooit ver weg en dat is top, want we gaan graag met de kinderen fietsen, wandelen, picknicken en op avontuur in de natuur. Daarnaast kunnen we enorm genieten van kunst en cultuur. Beeldende kunst, theater, dans en leuke festivals; ook dat is allemaal lekker in de buurt."

In het werkende leven heeft Mathilde een dynamische functie in het onderwijs. Haar werk bestaat uit een mix van management en beleidsontwikkeling op een school voor voortgezet onderwijs. Daarnaast studeert ze theologie. In haar studie focust ze zich op de manier waarop de identiteit van christelijke organisaties ook in deze tijd betekenisvol kan zijn. Daarnaast passeren ethiek en samenlevingsvraagstukken de revue.

 

Ondanks dat ze Zwolle een leuke stad vindt, ziet Mathilde dat er nog veel is dat beter kan. Haar missie is: de empathie van GroenLinks, het mededogen van onze samenleving laten zijn. Wat betekent dat praktisch? ‘We moeten het lef hebben om er voor de ander te zijn, ook als dat ons wat kost. Met 'de ander' bedoel ik alle verschijningsvormen van leven. Van mensen en dieren tot planten en ecosystemen."