Remko de Paus

Raadslid

Remko de Paus is sinds oktober 2015 raadslid voor GroenLinks en een warm pleitbezorger van burgerbetrokkenheid: ‘Beleid maak je niet in het Stadhuis, maar in de stad! Dus geen informatieavond met goedgebekte inwoners in een zaaltje op het stadhuis, maar gesprekken met inwoners die zich niet vanzelf roeren: in sportkantines, buurthuizen en op straat.’

De keuze voor GroenLinks heeft hij als tiener al gemaakt: hij organiseerde het oprichtingscongres voor de jongerenorganisatie Dwars. Remko zette zich al lang vrijwillig in voor Zwolle én GroenLinks als burgerraadslid. Sinds 2015 is hij raadslid, en zorgde onder meer voor het eerste stadsgesprek over duurzame energie. Dankzij zijn inspanningen koopt de gemeente de eigen stroom straks écht groen en duurzaam in en wordt de raadszaal toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Remko werkt sinds 2000 voor gemeenten, eerst als ambtenaar en na 2013 als zelfstandig professional. De vader van drie kinderen is daarnaast penningmeester van inloophuis De Bres en ambassadeur voor het GGZ-beraad Overijssel.

Remko woont in Schelle, Zwolle-Zuid. Volg hem via Twitter, Facebook of Instagram: @remkodepaus

Contactpersoon voor de wijken:

  • Zwolle Zuid