Foto door Demi Hendriks

De Karavaan bezocht Zwolle Zuid met “Verhalen uit de wijk”

Zaterdag 3 maart trok De Karavaan door Zwolle Zuid. Een tocht met mooie verhalen uit de stad en de wijk. De Karavaan werd georganiseerd door GroenLinks Zwolle. Verschillende bewoners en verhalenvertellers kregen een podium om hun verhaal te doen over Zwolle Zuid.

Stan Fritschy bracht het publiek in vervoering met zijn verhaal over het kunstwerk Au bain-marie, dat ooit in het toenmalige winkelcentrum stond, en nu als boegbeeld op een rotonde staat. En wat te denken van het verhaal over de bouw van een Pyramide woning in een tijd dat duurzaam bouwen nog nauwelijks bekend was.

Na de optredens bij het winkelcentrum ging De Karavaan door naar park de Schellerdriehoek, een tweede markant punt in de wijk. Bewoonster Els van 't Klooster droeg daar het verhaal van het Schellerdriehoekmannetje voor. Een bijzondere vertelling over de natuurlijke leefomgeving in deze mooie groene wijk.

GroenLinks lijsttrekker Sylvana Rikkert sloot de Karavaan af met een dankwoord. “De geschiedenis van Zwolle is heel rijk. Elke wijk heeft zijn eigen cultuur en eigen verhalen. Met de Karavaan hebben we een klein beetje hiervan zichtbaar en hoorbaar gemaakt in de wijk Zwolle Zuid. Het geeft een wijk en een buurt een gezicht en karakter en al die verhalen uit alle wijken maken samen de stad.”

De muzikale omlijsting op deze inspirerende middag kwam van Jasper van der Deen, vierdejaars student aan het Zwolse conservatorium. De presentatie was in handen van Patrick Pelman. GroenLinks Zwolle heeft de ambitie om met de Karavaan regelmatig een andere wijk in te trekken. Wil je de partij uitnodigen om langs te komen in jouw wijk? Mail dan naar info@groenlinkszwolle.nl.