Kledingbeurs - Draag jij al ‘schone’ kleren?

Op zaterdag 4 maart van 10.00 tot 14.00 uur ben je van harte welkom bij de kledingbeurs voor ‘schone’ kleren, mede mogelijk gemaakt door GroenLinks Zwolle. Sociaal cultureel centrum Eureka, aan het Assendorperplein nummer 9 in Zwolle, is de locatie waar dit inspirerende evenement plaatsvindt. Je kunt er bewust vervaardigd- en tweedehands kleding kopen, je kleding laten repareren bij een heus repaircafé, kleding ruilen en toffe ideeën op doen. 

Waarom 'schone' kleding?
De kledingbeurs valt samen met de 30 dagen challenge van GroenLinks Zwolle. De uitdaging die op de dag van de beurs centraal staat is: wees bewust over (de herkomst en impact van) je kleding. We vinden het belangrijk dat je weet waar je kleding is gemaakt en onder welke omstandigheden. Wat is de impact van het maken van dit kledingstuk op het leven van degene die het maakte? En welke impact hebben grondstof, bewerking en transport van jouw kledingstuk onze aarde? Dat zijn moeilijke vragen waar we positieve antwoorden op willen geven. Want er zijn zoveel mogelijkheden om op een eerlijke, ‘schone’ en verantwoorde manier modebewust gekleed te gaan! Daar focussen we tijdens de kledingbeurs dan ook op. 

Wat is er allemaal te doen?
Tijdens de kledingbeurs zetten we duurzame alternatieven voor ‘fast fashion’ in de spotlights. Er is een kledingruil voor dames, heren en kinderkleding. Dus neem alle miskopen die je in de kast hebt hangen vooral mee! Je kunt je kleding ter plekke laten repareren bij het repaircafé of laat iets moois nog mooier maken door het te laten ‘upcyclen’. Verder zijn er kramen van duurzame kleding initiatieven, tweedehands kleding en de weggeefwinkel.  

Locatie: Eureka, Assendorperplein 9, Zwolle
Datum: 4 maart 2017
Tijd: 10.00 uur tot 14.00 uur
Entree: gratis

Elke dag een uitdaging 
Het is tijd voor verandering, vindt GroenLinks. Tijd voor hoop in plaats van angst, vernieuwing in plaats van de status quo, eerlijk delen in plaats van egoïsme. Grote woorden. GroenLinks Zwolle daagt je uit deze grote woorden om te zetten in kleine acties. Elke dag één. En iedereen kan meedoen.  In de maand voor de verkiezingen voor de verkiezingen gaan we Nederland alvast een klein beetje veranderen. 

Meer weten over de kledingbeurs en/of de 30 dagen challenge? Kijk dan op onze Facebookpagina: www.facebook.com/30dagenchallenge/