Voor GroenLinks in Zwolle klinkt dit vertrouwd. Want we kunnen bogen op een mooie traditie, waarbij leden van de afdeling en belangstellenden op de fiets de bloeiende kievitsbloemen aan de randen van de stad gaan bewonderen. We doen dat samen met plantenkenner en lid van onze afdeling Eddy Weeda.

Heb je zin om mee te gaan? Kom dan op zaterdag 13 april op de fiets naar het Kerkbrugje bij de Plantagekerk. We verzamelen we aan de stadskant (bij het Ter Pelkwijkpark), waar de excursie om half elf begint. Hier staat in het plantsoen een minder opvallend familielid van de kievitsbloem in bloei. Daarna gaan we naar de overkant, waar de eerste kievitsbloemen al te zien zijn. Vervolgens fietsen we langs het Almeloos Kanaal en de Nieuwe Wetering naar de Marslanden, waar de kievitsbloem zich op allerlei plekken ongegeneerd vertoont.

Ook kinderen, vrienden, kennissen en andere belangstellenden zijn welkom. Voor wie fietsen bezwaarlijk is, is er gelegenheid om bij de excursie aan te sluiten aan het eind van de Edisonstraat, waar parkeermogelijkheid is. Wij verwachten omstreeks half twaalf aan te komen bij het brugje, het Gerenvonder, aan het eind van deze straat.

Omstreeks 12 uur sluiten we de kievitsbloemexcursie af bij een zitbank even vóór het viaduct onder de Oldeneelallee. Hier wordt gezorgd voor een sapje en een hapje. Graag een beker meenemen!

Opgave is niet nodig, maar een berichtje van je komst aan bestuur@groenlinkszwolle.nl is altijd welkom.