Nieuws

GroenLinks Zwolle verjongt bestuur

Sinds afgelopen week heeft het bestuur van GroenLinks Zwolle twee nieuwe leden: Arnold Bouman (34) en Vincent Wever (37). Het aantreden van de twee dertigers betekent een verjonging van het bestuur.

Lees verder

Begroting 2019: Zwolle is in beweging en investeert in nieuwe energie, gezondheid en geluk

GroenLinks is trots op de begroting voor 2019 waarin stevig geïnvesteerd wordt in de energietransitie, gezondheid en geluk. Investeringen in duurzame kwaliteit en groei. Wat GroenLinks betreft draagt deze groei bij aan het geluk en gezondheid van inwoners. GroenLinks staat voor de principes van de circulaire economie. We stellen niet alleen de groei voorop, maar hechten waarde aan zaken die geen duidelijk prijskaartje hebben; aan schone lucht, aan de beschikbaarheid van grondstoffen en aan menselijke waarden zoals gezondheid, geluk, meedoen en zingeving.

Lees verder

Zorgen over de sluiting van De Werkelaar

Deze week werd bekend dat de RIBW Groep Overijssel per 1 januari 2019 dagbesteding De Werkelaar zal sluiten. De vele inwoners die hier dagelijks hun werk doen, maken zich grote zorgen over de toekomst. De fractie van GroenLinks vraagt vandaag het college om uitleg hoe het zo ver heeft kunnen komen, maar vooral hoe inwoners na de jaarwisseling een passende werkplek zullen vinden.

De week van... Patrick Pelman

Hoe ziet een week eruit van een GroenLinks-politicus? Regelmatig een aflevering van verschillende leden van van de fractie van Groenlinks Zwolle! Patrick Pelman (40) is sinds maart raadslid namens GroenLinks en hij heeft vorige week een dagboek voor ons bijgehouden.

Lees verder

GroenLinks: Snel schone stroom voor schepen

Het college gaat onderzoeken of er sneller een goede walstroomvoorziening kan komen in de Prinses Margriethaven in de Zwolse wijk Holtenbroek. Dat heeft wethouder William Dogger laten weten na schriftelijke vragen van GroenLinks.

Lees verder

Pagina's