GroenLinks/DeGroenen heeft aan BenW gevraagd om regensensoren op verkeerslichten, zodat zij bij regen snel op groen springen voor fietsers. En dit gaat gebeuren!!!

Verkeerslichten met regensensoren voor fietsgemak

Al eerder schreven we dat de fractie aan BenW heeft gevraagd om in Zwolle net als in enkele Brabantse gemeenten een proef te doen met sensoren op verkeerslichten. Fietsers krijgen daardoor bij regen extra snel groenlicht. BenW heeft ons een positief antwoord gegeven:

Om na te gaan of genoemde sensoren een manier zijn om het fietsen in weer en wind in Zwolle nog aantrekkelijker te maken zijn wij voornemens om deze sensoren in 2009 toe te passen op de kruising Burgemeester van Rooijensingel- Van Karnebeekstraat-Sassenpoorterbrug. Deze automaat wordt in het kader van onderhoud begin 2009 vervangen. Wij zullen na installatie onder andere kijken naar aspecten als storingsgevoeligheden van het systeem, beheer en onderhoudskosten en effecten op het overige verkeersaanbod, waaronder openbaar vervoer. Als blijkt dat deze toepassing daadwerkelijk succesvol is dan kunnen we er voor  kiezen om dit systeem in te voeren op bijvoorbeeld alle hoofdfietsroutes van het fietsstratenplan.

De fractie is tevreden over de bereidheid van BenW om verder te werken aan het aantrekkelijk maken van het fietsen in de stad. En wij blijven met initiatieven komen!!