Een van die vier statenleden is onze Zwolse Margriet Leest. Als gemeenteraadslid heeft zij zich de afgelopen 5 jaar hardgemaakt voor een socialere en inclusievere stad. Dit deed zij door voortdurend met Zwollenaren in gesprek te blijven en de dialoog altijd voorop te stellen. Ook zorgde zij voor toegankelijke speeltuinen in onze stad, voor alle kinderen. 
Margriet staat bekend als een betrokken politicus. Een toegankelijk mens dat dichtbij de inwoner staat. Een volksvertegenwoordiger die zich altijd bewust is van haar verantwoordelijkheid; Zwollenaren een stem geven. Geen toeval dat meer dan vijfduizend Zwollenaren afgelopen 15 maart hun stem toevertrouwden aan Margriet👏🏼
Diversiteit en inclusie staat bij Margriet hoog in het vaandel en dat is ook een van de redenen waarom ze de stap maakt naar de Provinciale Staten. Niet omdat in Zwolle het werk klaar is. Wel omdat daar ook nog een taak ligt die zij plichtbewust op zich neemt. 
We zullen Margriet haar warmte en onvermoeibaarheid missen in de fractie, maar wensen haar heel veel geluk en succes op haar nieuwe en welverdiende positie. 

 

Op 3 april zwaait Margriet af in de Zwolse gemeenteraad. Gelukkig staat er een doorgewinterd burgerlid in de startblokken: Eildert Noorda. In de vorige raadsperiode was hij raadslid. Nu mag hij die functie weer vervullen en we vertrouwen erop dat hij dit wederom eervol en ijverig zal doen. 
Los van de ervaring die Eildert al heeft in de Zwolse politiek heeft hij ook veel kennis op het gebied van natuur en cultuur. Daarnaast werkt hij in Zorg. Eildert woont in Assendorp, samen met zijn kat Thymo.
“Goed dat Zwolle groeit, maar dat betekent dat we extra zorgvuldig moeten zijn op het gebied van groen, biodiversiteit en milieu. Als een stijgende biodiversiteit en duurzame stedelijke groei hand in hand gaan is er pas écht sprake van een bloeiende stad. Ik zet me in voor een goed armoedebeleid, meer en slimmer groen, natuur-inclusief bouwen, de otter, dierenwelzijn en een beter cultureel vestigingsklimaat.”
Fijn om Eildert weer te verwelkomen in de raad. We wensen hem veel succes en hebben vertrouwen in de voortzetting van onze samenwerking.

Eildert Noorda GL en burgemeester
Cadeau Margriet GL
Cadeau Eildert GL
Fractie en wethouders GL