Bijna veertig mensen stapten op zaterdagochtend 6 november in de bus in Zwolle. De meesten Zwolse GroenLinksers, maar er waren ook bijvoorbeeld Fridays For Future- en Grootouders voor het Klimaat-leden bij. En een aantal GroenLinksers uit de regio, bijvoorbeeld uit Hoogeveen, Steenwijkerland en Hellendoorn.

Eenmaal in Amsterdam aangekomen voegde de groep onder leiding van Aniek Wierstra zich bij de andere (GroenLinkse) Klimaatmarsers. Wat een opkomst, wat een energie!

Riemer van Beem en Aniek Wierstra bij de Klimaatmars

Riemer van Beem en Aniek Wierstra bij de Klimaatmars

Monique Schuttenbeld, Eildert Noorda en Riemer van Beem bij de Klimaatmars

Vanuit de gemeenteraad was onze Eildert Noorda aanwezig. En ook onze wethouder Monique Schuttenbeld, die in Zwolle hard werkt voor duurzame energie, was erbij.

Met duizenden anderen lieten we één boodschap horen: we willen dat het kabinet nu in actie komt met ambitieuze, eerlijke klimaatplannen voor een weerbaar heden en een leefbare toekomst. Samen kunnen we de schade beperken en bouwen aan een beter bestaan. 

Daar gaan we nu natuurlijk mee door. We werken aan een groener Zwolle, een duurzamer Nederland en een eerlijker wereld. Help je mee? Meld je aan via https://groenlinks.nl/doe-mee

 

Foto rechts: Mara Feick, organisator van GroenLinks Komt Langs.

Mara Feick bij de Klimaatmars
Iemand houdt een GroenLinks-bord omhoog met daarop de tekst 'Zwolle voor klimaatactie'

Neal Nieuwenkamp maakte een audioverslag over de Zwolse deelname aan de Klimaatmars. Deze extra editie van zijn podcast Zwolle Zoomt In is te beluisteren via Spotify en de website: https://zwollezoomtin.nl/

Monique Schuttenbeld en Eildert Noorda bij de Klimaatmars