Tijdens een persconferentie aan de Harm Smeengekade hebben leden van de fractie en de steunfractie van GroenLinks een plan gepresenteerd om de verkeersproblemen op de ring rond de Zwolse binnenstad op te lossen. Het belangrijkste voorstel is een verkeersknip op de Pannekoekendijk. Het plan is kernachtig samengevat in een filmpje.

Een autovrije Pannekoekendijk schept de noodzakelijke ruimte voor vrije busbanen en een ruim en comfortabel busstation, terwijl ook fietsers en voetgangers straks veilig kunnen oversteken tussen het nieuwe Katwolderplein en het Rodetorenplein.

Daarnaast bevat de Sleutelring uitgewerkte ideeën voor eenrichtingverkeer op een deel van de singels, het aanleggen van een fietsstraat in de Koestraat en mogelijke locaties voor transferia aan de rand van de stad en in de regio.
Verder neemt GroenLinks stelling tegen openbare parkeergarages binnen de stadsgrachten; op den duur zullen alleen belanghebbenden hier gebruik van kunnen maken. Zolang de parkeergarage Maagjesbolwerk nog openbaar is zal de aanrijroute door het instellen van eenrichtingverkeer drastisch kunnen worden verbeterd.

Het plan is beschikbaar in pdf-vorm. Er is ook een handzame filmversie van de belangrijkste punten.

De video is ook te bekijken op YouTube.