Spencer Roozeboom heeft zich jarenlang samen met andere vrijwilligers kundig en gepassioneerd ingezet voor een toekomstig Stadshager Bos. De WijKwekerij ‘De Verbinding’ is een tijdelijke verzamelplek voor jonge bomen voor het toekomstige Stadshagerbos.

Met deze WijKwekerij zet Stadshagen een nieuwe stap om een droom te laten uitkomen. De droom van een groot aantal bewoners dat vindt dat in deze wijk het aantal bomen te laag is. Het Stadshager Bos moet daar verandering in brengen. Het bos wordt daarom een bos ván en vóór bewoners. Om te wandelen, sporten, genieten van de natuur, spelen, de hond uit te laten en veel meer.

Het initiatief is ook goed voor de biodiversiteit in dit stadsdeel en de opslag van CO2. Ook heeft de WijKwekerij plannen om een voedselbos in te richten.  Hoe het bos er precies uit komt te zien en waar het komt is nog een verrassing, ook voor de initiatiefnemers.

Vele initiatieven in de stad dragen bij aan het groener maken van Zwolle. Via de Groene Prijs zetten we één van hen jaarlijks in het zonnetje. Soms ter aanmoediging, een andere keer voor volhardendheid, dan weer voor bewezen diensten. De Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend.

Dit is de 27-ste editie van de Groene Prijs die door GroenLinks Zwolle wordt uitgereikt. De jury bestond dit jaar onder andere uit oud-prijswinnaars Bert Pierik, Joke Wierenga en de weduwe van oud-winnaar Jan van Dijk: Marjan van Dijk.