De fractie van GroenLinks is bijzonder blij dat bij de opening van de fietsstraat Van Karnebeekstraat ook twee van haar ideeën om Zwolle Fietsstad nog verder te verbeteren zijn gerealiseerd: de regensensor en de publieke fietspomp.

Bij de opening van de fietsstraat verwees wethouder René de Heer naar de fietstips van GroenLinks. Fietsers hoeven door de komst van sensoren voortaan bij regenachtig weer minder lang te wachten voor het rode verkeerslicht bij de kruising met de Van Royensingel. Oud-raadslid Anneke Nusselder van GroenLinks/De Groenen: 'Het is al lang geleden beloofd dat op dit punt regensensoren geplaatst zouden worden. Mooi dat ons voorstel uit 2008 voor een regensensor er uiteindelijk voor zorgt dat fietsers hier eerder groen licht krijgen."

Vanochtend bij de opening van de fietsstraat zag GroenLinks-raadslid Patrick Rijke tevreden dat ook een ander idee door het gemeentebestuur tot uitvoering is gebracht: "Bij de voorbereidingen om de Van Karnebeekstraat 'om te toveren' tot fietsstraat heb ik ervoor gepleit dit fietsdomein uit te rusten met een vandalismebestendige straatpomp. "
GroenLinks hoopt dat de publieke fietspompen en regensensoren waardevolle aanvullingen voor de Zwolse fietsers blijken te zijn en dat deze dan ook elders in de stad zullen worden toegepast.

GroenLinks heeft in 2011 maandelijks suggesties geopperd om van Zwolle fietsstad nummer 1 te maken. Verschillende wensen zijn inmiddels in vervulling gegaan. Naast de regensensor en de fietspomp zijn er verbeteringen aangebracht op de 'Kievitsbloemen-route', heeft de gemeente 'fietscoaches'  ingezet bij de mobiele fietsenstallingen in de binnenstad en wordt het idee van een Fiets-en-win-loterij bij de gratis overdekte fietsparkeergarages inmiddels onderzocht als stimulans om het gebruik te verhogen.

Meer informatie