De afdelingen van GroenLinks en De Groenen in Zwolle organiseren een cursus gemeentepolitiek. In drie avonden worden alle aspecten van de gemeentepolitiek belicht. Hoe gaat het werk in een fractie? Wat is een motie? Hoe stel je raadsvragen op? Wat doet een wethouder eigenlijk? Wat is de verhouding tussen een gemeenteraadsfractie en een afdelingsbestuur?

Op al dit soort vragen wordt antwoord gegeven tijdens de cursus. De cursusavonden zijn op maandag 2 juni, maandag 9 juni, maandag 16 juni en er is een bonusavond over de provincie op maandag 23 juni. De cursus is een algemene introductie zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Zwolse gemeentepolitiek. Ook niet-leden van GroenLinks of De Groenen zijn dus van harte welkom. Tijdens de derde avond zullen de cursisten gezamenlijk een uur lang de raadsvergadering volgen vanaf de publieke tribune. Daarna wordt geëvalueerd wat men in de vergadering heeft gezien. De eerste drie avonden zullen plaatsvinden in het fractiehuis (naast het stadhuis op het Grote Kerkplein).

Mensen die graag aan de cursus willen deelnemen moeten zich uiterlijk 26 mei (!) aanmelden via groenlicht@groenlinks-degroenen.nl. Vermeld daarbij naam, e-mailadres en telefoonnummer. Er is slechts ruimte voor twaalf deelnemers. Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Patrick Pelman via bovenstaand e-mailadres.

Een week na de laatste cursusavond is het mogelijk om nog een vierde avond bij te wonen. Tijdens deze extra cursusavond zal de provinciale politiek worden belicht. Wat doet de provincie eigenlijk? Over welke onderwerpen heeft de provincie iets te vertellen? Wat is de verhouding tussen de provincie en de gemeentes? Dergelijke onderwerpen zullen aan de orde komen tijdens de bonus avond.