De Hessenpoort…….een kansloos grijs deel van Zwolle!
Het was dus voor de Guerrilla Gardeners niet moeilijk om voor de derde keer inspiratie te vinden om genadeloos ondeugend te tuinieren. Midden in dit gebied is een metalen/betonnen brug gebouwd voor de aan -en afvoer op het industrieterrein. Een fantasieloze brug over een slootje, waar nog drie eenden weg zwemmen en een waterkipje wegduikt in het water. Die brug is vanaf 10 juli middernacht opgevrolijkt met huiselijke geraniums en opvallende en levenskrachtige paarse en witte bloemen om zo de betonnen zakelijkheid te doorbreken.

Het verschijnsel 'guerrilla gardening' is over komen waaien uit Engeland en de Verenigde Staten. Betrokken bewoners met groene vingers toveren, gewapend met gieter, schop en planten, de stad om in een groene oase. In Zwolle zijn momenteel ongeveer 12 Guerrilla Gardeners actief. Ze leggen contact via de website www.guerrillagardeners.nl (een initiatief van GroenLinks). Daar besluiten ze  wat de volgende plek is die onder handen wordt genomen.

De start in mei was een triest stukje woestijn tussen spoor en woon/leef gebied van Assendorp. De tweede actie in juni heeft de mogelijkheid geboden aan de bewoners van de studentenboot om eindelijk eens natuurlijk te kunnen genieten van geurende en bloeiende platenbakken in hun betonnen voortuin.
Deze  acties zijn een onderdeel van de landelijke GroenLinks-campagne 'Dit land kan zoveel groener'. Ook in Zwolle komt GroenLinks met groene initiatieven. Dat is volgens GroenLinks/DeGroenen –raadsleden Anneke Nusselder en Aysenur Ekinci hard nodig. 'Hoewel Zwolle de groenste stad van Europa is, hebben we nog veel lelijke grijze plekken in onze stad. Dat is jammer, want groen is goed voor de gezondheid, het sociale welzijn en voor de luchtkwaliteit. We steken daarom ook zelf de handen uit de mouwen om Zwolle nog groener te maken.'
GGrrr, wij blijven nodig………….