Eildert Noorda
Eildert Noorda

Hoe ziet een week eruit van een Groenlinks politicus?

Hoe ziet een week eruit van een groene en linkse politicus? Vanaf nu regelmatig een aflevering van verschillende leden van Groenlinks Zwolle!
Eildert Noorda (37) is burgerlid en staat als nummer 6 op de kandidatenlijst.

 

 

Woensdag
Dierendag! Op het Grote Kerkplein organiseren de Zwolse dierenwelzijnorganisaties samen een informatiemarkt. Daar wil ik natuurlijk mijn gezicht laten zien. Ik maak een praatje met de dierenbescherming en de wethouder (die de opening verrichte door een grote schaal groenten aan de dierenboerderij te schenken) arriveert tegelijkertijd bij het standje van Avifauna Zwolle. Handig om te weten hoe hij denkt over roofvogelshows en natuur-inclusief bouwen. Hopelijk neemt hij de argumenten van de vrijwilligers van Avifauna mee…en anders kruisen onze degens elkaar in de raadzaal.

 

 

Donderdag
Vaste prik: fractieoverleg. Ik deel bovenstaande met de fractie en suggereer dat het interessant kan zijn dat iedereen eens een weekje-uit- leven-van- een-politicus gaat bijhouden. De fractie reageert enthousiast en u raadt al wie er als eerste mag beginnen. Daarnaast denkt de fractie mee over een gepast vervolg op de schriftelijke vragen die we onlangs aan het college stelden over natuur-inclusief bouwen. Ik vertrek om 22:00uur en fiets daarna naar mijn werk in de zorg om een zieke collega in de nachtdienst te vervangen.

 

 

Vrijdag
Nadat ik ben uitgeslapen van mijn nachtdienst komt mijn vriendin vanuit Haren met haar twee honden voor het weekend naar me toe. Vijf dagen niet gezien, dat werd tijd! We gaan een eindje wandelen bij De Horte en bedenken ons dat we echt eens een cursus herken-je- paddenstoel zouden moeten volgen.

 

 

Zaterdag
Op een uurtje stukken lezen na weinig politiek. Mijn vriendin Marga is yogajuf en we doen samen een reeks oefeningen. We maken een enorme pan vegetarische snert. ’s Avonds kijken we een serie. Zondag Samen met Marga en haar honden laat ik de pup van mijn zus Maria uit. De foto spreekt voor zich!

 

 

Maandag
Hoewel ik niet het woord hoef te voeren ga ik naar de raadsvergadering om te luisteren. Zwolle wil meer voor start-ups gaan doen: dat lijkt me best zinnig zolang de bedrijven, eenmaal groot, zich maar herinneren dat er ooit maatschappelijk vertrouwen en publiek geld in hen is gesteld en gestoken. Je zou op de een of andere manier moeten borgen dat maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen in hun bedrijvige DNA verweven raakt.

 

 

Dinsdag
Dinsdag ga ik naar het campagne-overleg. Ontzettend leuk om te zien hoeveel enthousiaste, jonge mensen klaar staan om ook van de gemeenteraadsverkiezingen een groot succes te maken. Om 22:00 uur fiets ik even langs huis en daarna weer door naar mijn werk, de nachtdienst in.