Kom in actie voor #sosMoria

De kinderen uit Moria zijn welkom in Zwolle! Wij roepen Den Haag op om ze op te halen.

Raadslid Margriet Leest: “Het gaat om kinderen, het begin en de toekomst van een mensenleven. Deze kinderen moeten per direct goede opvang worden aangeboden zodat ze zowel lichamelijk en geestelijk tot enige rust kunnen komen. Hun huidige situatie is onmenselijk. Het is Zwolle-waardig om zich voor de medemens in te zetten."

 

Het Zwolse college heeft in maart besloten dat de vluchtelingenkinderen welkom zijn in onze stad. Zwolle komt daarmee tegemoet aan een oproep van de Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk en Defence for Children. Die organisaties willen dat Nederland ongeveer 500 minderjarige asielzoekers die in de Griekse kampen zitten, overneemt. Op het eiland waar de vluchtelingen verblijven zijn geweld en honger aan de orde van de dag. Die vluchtelingen komen vooral uit Syrië en andere conflictgebieden. De organisaties noemen de situatie op het eiland een 'humanitaire ramp'.

 

Petitie SOS Moria

Maar nu weigert de regering in Den Haag actie te ondernemen. En dat kan niet! Juist in de coronacrisis is de situatie daar levensgevaarlijk. Wij roepen Den Haag op om de kinderen op te halen. Jij ook? Onderteken de petitie op www.sosmoria.eu en deel een foto van jezelf op social media met de hashtag #sosMoria!