Loop mee met GroenLinks tijdens de Pride Parade

Wij staan voor emancipatie en acceptatie van alle LHBTIQ+ Zwollenaren! Dat is onze boodschap bij de Zwolle Pride Parade. En we hopen jou daar te zien!

Op zaterdag 31 augustus gaat de Parade door de Zwolse binnenstad, van 15:00 tot 18:00. De organisatie gaat voor “een parade waar inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend en kleurrijk spektakel, maar wat tevens ook een krachtig pleidooi moet worden voor de emancipatie en acceptatie van de LHBTI-community waar ook ter wereld.”

Gemeenteraadslid Margriet Leest was deze zomer bij Pride in Antwerpen: “De hele stad ademde de boodschap van gelijkwaardigheid en plezier. Dat willen we nu ook in onze eigen stad uitdragen: in Zwolle zien en respecteren we elkaar. We staan voor onze LHBTIQ+ gemeenschap.” Raadslid Patrick Pelman is het daar mee eens: "Geweldig dat we nu ook in Zwolle een Pride hebben. Jarenlang ben ik naar Pride Amsterdam geweest, maar ik weet hoe belangrijk het is om ook in Zwolle en omgeving onze vrijheid en gelijkheid te benadrukken. Het wordt een prachtig feest voor iedereen!"

Is deze boodschap in 2019 nog nodig? Ja, zegt fractiemedewerker Judith van Dijk: “Als docent in het voortgezet onderwijs zie ik leerlingen worstelen met hun geaardheid of genderidentiteit. Uit de kast komen brengt risico’s met zich mee: word je daarna uitgelachen, of misschien wel buitengesloten? "Homo" is nog steeds een heel gangbaar scheldwoord, onder zowel jongeren als volwassenen. LHBTI-jongeren lopen ook een schrikbarend hoog risico op depressie en suïcidaliteit. De Pride laat zien dat je niet alleen bent. Dat is een onmisbare boodschap.”

Wij hopen met een flinke groep mee te lopen in de Parade. Natuurlijk zijn onze Zwolse politici er, maar ook leden uit Zwolle en omstreken hebben zich al aangemeld. Wil je er ook bij zijn? Mail dan je aanmelding naar Margriet Leest: m.leest@groenlinkszwolle.nl  De dresscode is rood / wit / roze. Voor verdere aankleding zorgen wij!

"Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt." - organisatie Zwolle Pride