De Zwartewaterallee krijgt een makeover. De ringweg wordt ten hoogte van Holtenbroek een stadsallee, met ruimte voor wonen, werken en studeren. Het Deltion College en het Cibap passen daar mooi in. Ten hoogte van de Aa-landen wordt het een parkallee, met woningen, veel groen, en wandel- en fietspaden. Meer lees je op de site https://zwartewateralleezwolle.nl/.

De nieuwe woningen voldoen straks aan de afgesproken verhoudingen met de gemeente (30% goedkoop, 40% middelduur en 30% duur). Raadslid Anja Roelfs is blij met het extra geld voor de plannen: "Nieuwe huizen zijn hard nodig. Het is heel mooi dat we aan de Zwartewaterallee kunnen bouwen, ook voor mensen met lage en middeninkomens."

Natuurvriendelijk bouwen

De nieuwe plannen zijn een natuurvriendelijke keuze. Anja: "Het is heel mooi dat we 1300 woningen kunnen bouwen zonder aan de grenzen van de stad te tornen. Door inbreiding (dat wil zeggen: binnen de stadsgrenzen bouwen) kunnen meer mensen een huis vinden, terwijl we het mooie groen rond de stad kunnen behouden."

Daarnaast worden de woningen klimaatadaptief. Anja: "Het wordt hier gasloos en energiezuinig wonen. Ook met mogelijke wateroverlast en hittestress wordt rekening gehouden. Ik ben heel benieuwd hoe dit gebied eruit ziet over een paar jaar. Dan herken je het niet meer terug!"

Illustratie: https://zwartewateralleezwolle.nl/