Wethouder Dorrit de Jong heeft sinds de start van de nieuwe coalitie Wonen in haar portefeuille. Zij is blij met het nieuws: ‘We hebben in Zwolle een flinke woningbouwopgave. Ik ben dan ook erg blij met deze Rijksgelden. Met dit geld kunnen we versneld meer betaalbare woningen opleveren en meteen ook werken aan duurzame oplossingen voor mobiliteit. Daar kunnen straks alle Zwollenaren van profiteren.’

Betaalbare woningen in de Spoorzone

In de Spoorzone kunnen door dit Rijksgeld de komende vijf jaar 1640 woningen gebouwd. Hiervan vallen er maar liefst 70% in de categorie betaalbare woning. Dat is ruim boven de subsidie-eis van het Rijk van minimaal 50% betaalbaar. Het geld wordt gebruikt voor het aanleggen van een nieuwe fietstunnel onder het spoor. Hierdoor kunnen Zwollenaren  straks makkelijk van de Spoorzone naar Stadshagen fietsen.

“ Betaalbaar wonen en duurzaam vervoer zijn twee speerpunten van GroenLinks. ”

Een bereikbaar Stadshart

In het Stadshart worden de komende vijf jaar 1610 woningen gebouwd, waarvan ruim 70% in de categorie betaalbaar valt. De gelden worden gebruikt voor de aanleg van een mobiliteitshub en voor het aanpassen van de aanrijroutes ernaartoe. Ook is er geld voor de herinrichting van de singels van 50/km naar 30/km gebied met veel ruimte voor voetgangers en fietsers.

Fractievoorzitter Anja Roelfs ziet de idealen van GroenLinks terug in de nieuwe plannen: “Betaalbaar wonen en duurzaam vervoer zijn twee van onze speerpunten. Fantastisch nieuws dat Zwolle de uitdagingen van de stad onder de aandacht van het Rijk heeft gekregen, zodat we nu precies hiervoor kunnen zorgen.”

Bekijk onze ideeën voor duurzaam wonen in Zwolle Afspelen op YouTube