Adri was lang raadslid in Zwolle voor GroenLinks en haar voorgangers. Vanaf 1982 was hij het enige raadslid voor een samenwerkingsverband van PSP en CPN. Nadat GroenLinks ontstond, werd Adri fractievoorzitter en groeide de fractie naar drie leden in 2002. Hij was de motor achter een samenwerking met de Groenen, die zou leiden tot een verkiezingsoverwinning in 2002. De nieuwe fractie GroenLinks/De Groenen bestond uit zes leden en kreeg bestuurlijke verantwoordelijkheid.

 

Adri stond bekend om zijn sterke mening. Hij ging confrontatie niet uit de weg, maar verloor nooit zijn gevoel voor humor. Vanuit de kleine fractie waarin Adri lange tijd opereerde had hij toch veel invloed. Anneke Nusselder en Bert Docter, toenmalige fractie- en partijgenoten van Adri, herinneren hem als een markante politicus en fijne collega. Bert: “Hij had heel duidelijk een eigen mening, over van alles.” Anneke: “Adri was zeer aanwezig, maar kon goed luisteren. Hij maakte zich sterk voor overdekte snel-fietsroutes en rollende trottoirs op sommige routes zodat de mensen zich gemakkelijker konden voortbewegen. Adri was een visionair.”

 

Na 18 jaar zwaaide Adri af als raadslid, een blijvende indruk achterlatend op zijn collega’s. Anneke: “Adri leerde ons dat je niet alles hoeft te bereiken wat je zou willen, als het maar de goede kant op gaat. Een belangrijke les voor de politiek om het hoofd boven water te kunnen houden.”

 

Adri was sinds 2011 geen lid meer van GroenLinks, vanwege het standpunt van de Tweede Kamerfractie om een militaire missie naar Afghanistan te steunen. Hij bleef wel betrokken bij de stad, zowel politiek als maatschappelijk. Tot op het laatst was hij actief voor de FNV. Bij Zwols Goud, de vereniging voor oud-raadsleden en oud-wethouders stopte hij begin 2023 als voorzitter, na dat 20 jaar te zijn geweest. Ook was hij voorzitter van het buurtschap IJsselzone.

 

We wensen zijn naasten veel sterkte toe.