Hennie was van 2002 tot 2006 lid van de gemeenteraadsfractie van GroenLinks/De Groenen en van 2007 tot 2010 wethouder in Zwolle.

Als raadslid en wethouder viel Hennie op door zijn oprechte betrokkenheid. Raadslid Margriet Leest heeft warme herinneringen aan zijn politieke inzet voor de stad: "Hennie was een rustige, bedachtzame man, die altijd onverdeelde aandacht had voor de mensen met wie hij sprak. Het is een gemis voor de stad dat hij niet meer onder ons is."

Idealist

Fractievoorzitter Patrick Pelman: "Ik heb Hennie leren kennen in mijn studententijd toen ik net actief werd voor GroenLinks Zwolle en Dwars. Hij was een bestuurder en manager én een echte idealist. Ik keek daar wel tegen op in die tijd. Ik vond het heel knap hoe hij daarin bewoog. Daarnaast had hij ook nog eens een enorm gevoel voor humor en was hij wars van autoriteit. Hij was een markante man en een mooi mens."

Ook na zijn wethouderschap bleef Hennie maatschappelijk betrokken en actief in de stad. Hij was een bevlogen bestuurder van de Zwolsche Boys.

We wensen zijn vrouw Angeline, zijn twee kinderen en zijn naasten veel sterkte toe. 

Het team van GroenLinks/De Groenen. Midden voor Hennie Kenkhuis, lachend naar de camera.