Nomineer jouw favoriet voor de Groene Prijs!

Ook in 2018 gaat GroenLinks Zwolle een Groene Prijs uitreiken, voor de 22ste keer inmiddels. Wie verdient er volgens jou een pluim? Nomineer uiterlijk 15 februari je favoriet, via e-mail: info@groenlinkszwolle.nl
Dit jaar werken we met een jury van de prijswinnaars van de afgelopen drie jaar. Onder voorzitterschap van onze lijsttrekker Sylvana Rikkert zal de jury uit de inzendingen een winnaar kiezen.

 

De Groene Prijs

GroenLinks wil van Zwolle een steeds groenere stad maken. Gelukkig staan we daarin niet alleen. Vele initiatieven in de stad werken hard aan een groene stad. Via de groene prijs zetten we een van hen jaarlijks in het zonnetje. Soms ter aanmoediging, een andere keer voor volhardendheid, dan weer voor bewezen diensten.
De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. De prijs wordt toegekend aan personen, organisaties of bedrijven die zich op een bijzondere manier inzetten op het gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving.

 

Groen schoolplein Vrije School Michaël Zwolle
Groen schoolplein Vrije School Michaël

Vorig jaar ging de Groene prijs naar de Vrije School Michaël voor hun groene schoolplein, in 2016 naar de Beleeftuin van de Vogellanden en in 2015 was het Repair Café in Stadshagen winnaar van deze onderscheiding. Deze drie winnaars vaardigen dus iemand af in de jury.

Beleeftuin Vogellanden
Beleeftuin Vogellanden

De Groene Prijs is oorspronkelijk ingesteld door De Groenen, afdeling Zwolle en wordt tegenwoordig toegekend door de politieke partij GroenLinks. De Groene Prijs staat sinds 1996 in de officiële lijst van Zwolse prijzen die de gemeente bijhoudt.

Groene Prijs 2015
Groene Prijs 2015