Hieronder vind je de lijst. Deze zal de komende tijd steeds meer worden uitgebreid met foto's en toelichtingen.

1. Anja Roelfs is onze lijsttrekker, en daar zijn we heel blij mee. Anja is een bevlogen politicus die goed kan luisteren, maar ook helder onze idealen en ideeën naar voren kan brengen. Anja woont in de Veerallee.

2. Patrick Pelman is nu onze fractievoorzitter in de gemeenteraad. Hij is strategisch, verbindend en een echte teamspeler. Patrick komt op voor ongelijkheid en zet zich in om de kloof tussen arm en rijk in Zwolle te verkleinen.

3. Marloes Visser is onze hoogste geplaatste nieuwkomer, en een aanwinst voor de partij. Deze geboren en getogen Zwolse is zeer maatschappelijk en sociaal actief in Stadshagen. Marloes is een teamspeler, heeft een groot netwerk en is open en eerlijk. Ze is verbindend en vindt cultuur in de wijk belangrijk.

4. Joey Boon is energiek en zit vol nieuwe ideeën. Deze veelzijdige ICT’er woont in de Stationsbuurt en wil de stem van jongeren laten horen in de Zwolse politiek. In de landelijke studentenvakbond heeft hij veel ervaring opgedaan.

5. Margriet Leest is bekend bij veel Zwollenaren. Ze staat voor een sociaal, rechtvaardig en inclusief Zwolle. Hiervoor heeft zij zich als gemeenteraadslid de afgelopen jaren ingezet. Ze is een topper in het contact maken en verbinden van mensen en groepen in de stad.

6 Theo Peenstra is hogeschooldocent. Hij vindt gelijke kansen en duurzaamheid belangrijke thema’s. Theo is al jaren actief betrokken bij GroenLinks en vervangt op dit moment Sylvana Rikkert in de gemeenteraad tijdens haar zwangerschapsverlof.

7 Eildert Noorda is ooit begonnen als burgerraadslid, en zit nu als raadslid in de gemeenteraad. Eildert is maatschappelijk betrokken en werkt in de zorg, maar zet zich ook in voor groene thema’s: “Welzijn voor mens én dier in Zwolle, dat vraagt om duurzaam durven denken."

8 Riemer van Beem is teamleider bij het Openbaar Ministerie. Hij is vernieuwend en kent Zwolle door en door. Hij is integer, vriendelijk, krachtig en heeft een zeer brede interesse. Riemer staat voor participatie van inwoners en wil werken aan een doe-mee-democratie. Met zijn inbreng wil hij ervoor zorgen dat de Zwolse wijken de meest groene en circulaire van Nederland worden.

9 Stan Vergeer woont sinds drie jaar in Zwolle. Hij wil zich graag inzetten voor het groene geluid in Zwolle. Deze Stadshagenaar is jong, actief betrokken en heeft veel kennis van de water, klimaat en de leefomgeving. Hij pleit dan ook voor meer ruimte voor water en groen in de stad.

10 Sylvana Rikkert behoeft als oud-lijsttrekker en -fractievoorzitter nauwelijks introductie. Zij heeft haar sporen al ruimschoots verdiend in de gemeenteraad, waar ze zich een sterk debater en teamspeler heeft getoond. Ze zet haar brede kennis en ervaring in voor continuïteit in de fractie.

11 Aniek Wierstra is een jonge vernieuwer. Als student aan de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling bij Hogeschool Saxion is ze zeer betrokken en goed geïnformeerd over de situatie in Zwolle. Anieks combinatie van idealisme en daadkracht maken haar een veelbelovende aanwinst voor GroenLinks.

12 Miriam Ntumba woont in de Aa-landen en is actief bij veel Zwolse organisaties. Als politicoloog neemt ze heel veel kennis en ervaring mee uit haar politieke verleden in Congo. Miriam heeft drive en doorzettingsvermogen en is leergierig.

13 Neal Nieuwenkamp is een geboren en getogen Zwollenaar. Hij is jong, creatief en ambitieus. Neal brengt graag de politiek dichter bij de mensen, in het bijzonder de jongeren. Met zijn podcast Zwolle Zoomt In weet deze muzikant en cultureel ondernemer veel mensen te bereiken.

14 Mara Feick is psychomotorisch therapeut en student geestelijke verzorging. Ze heeft verantwoordelijkheidsgevoel, straalt rust uit en heeft het vermogen om vanuit een open houding contact te maken. Als organisator van GroenLinks Komt Langs spreekt ze vrijwilligers en organisaties in de hele stad.

15 Shirley Kambel is een voorvechter van sociale waarden. Ze staat voor gelijkheid en solidariteit en heeft een groot netwerk in Zwolle. Shirley is inspirerend en betrokken en komt op voor mensen die het moeilijk hebben. Ze is organisator van Keti Koti Zwolle en inspirator bij sociale coöperatie Expeditie038.

16 Maurik, R.S. (Sybren) van

17 Elburg, R .(Rob) van

18 Dijk, J. (Judith) van

19 Paus, R. (Remko) de

20 Boshove, B.S. (Simone)

21 Fritschy, S.M. (Stan)

22 Farrokhi, S. (Shahin)

23 Tempelman-Lam, M.D. (Mathilde)

24 Hagen, N. (Niels) ten

25 Waeter, H.J. (Jolan) Van de

26 Brand, M.J.G. (Theo)

27 Docter, L. (Bert)

28 Nusselder, J. (Anneke)

29 Swart, R. (Rints)

30 Wever, V. (Vincent)

31 Kuilder, A.M. (Anne Marth)

32 Flikweert, J.M. (Joan)

33 Bouman, A.J. (Arnold)

34 Tjallingii-vd Werf, M. (Marlies)

35 Holvast, T.R.A. (Turi)

36 Koopmans, M. (Marjolein)

37 Woltinge, J. (Jan)

38 Maljers, D. (Daan)

39 Jong, D.S. (Dorrit) de

40 Schuttenbeld, H.M.M. (Monique)