Het project “Poëzie terwijl u wacht” plaatst gedichten onder Zwolse bruggen. De Twistvlietbrug, de Mastenbroekerbrug en de Hofvlietbrug zijn alle drie aangewezen als mogelijke bruggen voor dit project. De eerste uitgekozen brug is de Hofvlietbrug, vanwege de centrale locatie en het feit dat deze brug wel zeven keer per dag open gaat. Patrick Pelman is blij dat zijn motie nu wordt uitgevoerd: “Normaal is een openstaande brug misschien een domper in je reis, maar straks misschien dus wel een moment voor een stukje bezinning aan de hand van een gedicht. Heel mooi dat onze wethouder Monique Schuttenbeld dit plan heeft opgepakt.”

De brug zal ruimte bieden voor een gedicht gemaakt door een Zwolse dichter. De gedichten zullen op doeken aan de onderkant van de bruggen bevestigd worden en zichtbaar zijn als de brug open staat. Volgend jaar worden bevestigingsconstructies hiervoor aangebracht. De Hofvlietbrug bestaat uit twee delen, wat betekent dat er ruimte is voor eventueel éénzelfde gedicht zowel in het Zwols als in het Nederlands. Of misschien zal die ruimte voor het plaatsen van en een foto of ander beeld dat het gedicht illustreert.

De gedichten worden elke de winter verwijderd, zodat er elk voorjaar ruimte is voor een nieuwe poëzie. Patrick: “Zo blijft het project fris en is er veel kans voor de Zwolse kunstwereld om zichzelf tentoon te stellen. Er is veel kunst en cultuur in de stad, dat mogen we vieren!” Het oude doek met daarop een gedicht of beeld gaat niet zomaar weg, maar kan tot tassen of andere collectors items gemaakt worden. Dus misschien ben jij straks wel de trotse eigenaar van een stukje Zwolse dichtkunst!