Praat mee over schulden

Schulden zijn een toenemend probleem, ook in onze stad. Wij zoeken mensen die mee willen denken over hoe Zwolle mensen met schulden kan helpen.

 

Tien procent van de Nederlandse huishoudens heeft problematische schulden. En twintig procent van de huishoudens loopt daar risico op. Schulden leiden tot gezondheidsproblemen, stress en soms zelfs huisuitzettingen.

Binnenkort bespreekt de gemeenteraad het Beleidsplan Schulddienstverlening. Voorafgaand daaraan wil fractievoorzitter Sylvana Rikkert met Zwollenaren in gesprek over dit onderwerp. Er komen drie bijeenkomsten:

  1. Werkbezoek schuldhulpverlening
    Ten eerste gaan we op locatie op werkbezoek. Daar gaan we in gesprek met een expert over schuldhulpverlening.
  2. Bespreking van het Beleidsplan Schulddienstverlening
    Als de nota vanuit het college van B&W er is, bespreken we samen de voors en tegens van het voorgestelde plan.
  3. Debatavond met etentje
    Ten slotte gaan we op de avond van het debat samen eten, en vervolgens de raadszaal in om de gemeenteraadsvergadering bij te wonen.

De bijeenkomsten plannen we in februari en maart. De precieze data worden later bekend gemaakt, omdat ze afhankelijk zijn van de planning van de gemeenteraad.

Meedenken?

Wil je graag meedenken over schuldhulpverlening in de stad? Heb je ideeën over hoe de gemeente mensen met schulden kan helpen? Meld je aan bij fractiemedewerker Judith van Dijk.