De toegankelijkheid van speeltuinen voor kinderen met een beperking heeft meer aandacht nodig, stelt Margriet. “Mee kunnen doen in de speeltuin betekent echt gezien worden. Ik wil graag dat een speeltuinbezoek voor ieder kind een feest kan zijn.”

Toegankelijke speeltoestellen

Er is veel verbetering mogelijk in de Zwolse speeltuinen. Een voelbare rand van een pad zorgt ervoor dat blinde of slechtziende bezoekers hun weg kunnen vinden. Een verhoogd waterelement zorgt dat kinderen met water kunnen spelen zonder dat hun medische hulpmiddelen nat worden. Een toevoeging van een rolstoelschommel of –draaimolen maakt het helemaal af. Meer ideeën zijn te vinden op http://www.speeltuinbendewijzer.nl/

Margriet hoopt dat er in meerdere speeltuinen aanpassingen kunnen worden gedaan, zodat kinderen in hun eigen wijk kunnen spelen met leeftijdsgenootjes. Margriet: “Hoe lief en uitnodigend is de vraag ‘kom je ook mee naar buiten?’ Deze vraag wil ieder kind horen. En ieder kind wil heel vaak ‘ja’ kunnen antwoorden: vriendjes op loopafstand van huis. Ook kinderen met een beperking gun ik deze vraag en dat diegene door die vriendjes meegenomen en verder ondersteund wordt. Dit is samenspelen!”

Op 16 november stemt de gemeenteraad over Margriets voorstel.