Sterkte voor iedereen die door de coronacrisis geraakt wordt

Er zijn nu verregaande maatregelen genomen om het coronavirus tegen te gaan. Deze zijn noodzakelijk, maar ook zeer ingrijpend voor heel veel mensen. Met dit bericht willen we iedereen een hart onder de riem steken. 

Vanwege het coronavirus ligt een groot deel van het publieke leven plat. Ook wij schrappen alle publieke activiteiten tot nader order. Dit doen we uit voorzorg, en ook omdat we weten dat anders mensen uit met name risicogroepen bijeenkomsten moeten missen waar zij graag bij hadden willen zijn. We rekenen op jullie begrip.

Help een ander

Gelukkig valt er genoeg te doen. Heb je nu tijd en energie over? Misschien kun je die gebruiken om goede initiatieven te ondersteunen. Wellicht heb je ze zelf al gezien: mensen die aanbieden boodschappen te doen voor kwetsbare ouderen, buurtgroepen op facebook of whatsapp om mensen te helpen, of maaltijden inzamelen voor de voedselbanken die door het hamsteren zonder eten komen te zitten. Veel Zwolse oproepen zie je op www.samenzwolle.nl Zie je iets moois of inspirerends? Deel het via social media: #coronasolidariteit  Zijn er zaken die je met ons wil delen: je kunt ons altijd een mail sturen: info@groenlinkszwolle.nl

Voorkom verspreiding

Via deze weg willen we ook graag onze onmetelijke dank uitspreken voor alle zorg- en hulpverleners die dag en nacht voor mensen klaarstaan in deze moeilijke tijd. Om te zorgen dat zij hun werk goed kunnen blijven doen, is het zaak om verspreiding van het virus te voorkomen. Sociale onthouding zorgt ervoor dat de verspreiding langzamer gaat, en zo de ziekenhuizen niet worden overbelast. 

Wij hebben er vertrouwen in dat Zwollenaren zich in deze tijd van hun beste kant zullen laten zien: met het hoofd koel, omkijkend naar elkaar.