Er staan nu veel mensen op de wachtlijst voor een volkstuin. En dat is niet gek: moestuinieren heeft een positief effect op het welzijn en de gezondheid van mensen. Anja: "In je moestuin ben je lekker in beweging en je verbouwt je eigen gezonde voedsel. Alleen dat is al een goede reden om er mee te beginnen.” Anja heeft zelf ook een moestuin. “De fysieke inspanning die moestuinieren vraagt is een fijne combinatie met de ontspanning die het geeft.”

Eenzaamheid voorkomen

Ook in tijden van corona is het moestuinieren heel waardevol. Anja: “Je maakt nog eens een praatje met anderen. Dat is heel belangrijk in het voorkomen van eenzaamheid, zeker nu.” Daarnaast zijn de planten en bloemen die worden verbouwd een mooie toevoeging aan de biodiversiteit in de buurt.

Meer volkstuinen in Zwolle

Voor nu is er meer vraag naar moestuinen dan de gemeente aan kan bieden. Daarom diende Anja samen met CDA en CU een motie in bij het college. Anja: “Het is jammer dat zoveel mensen moeten wachten terwijl de gemeente grond braak heeft liggen. Het zou mooi zijn als de gemeente vraag en aanbod bij elkaar kan brengen.”

Anja’s motie is unaniem aangenomen door de gemeenteraad.