In haar Nieuwjaarsgroet wenste GroenLinks Zwolle iedereen een jaar vol vriendschap toe, want het jaar 2013 staat voor de partij in het teken van vriendschap. Op Valentijnsdag wordt de Facebookpagina “Vriendschap Zwolle” wereldkundig gemaakt. Deze is voor en door iedereen die het thema vriendschap een warm hart toedraag. De pagina had tijdens het proefdraaien de eerste dagen meteen al tientallen vrienden. Het initiatief wordt dus duidelijk gewaardeerd. We nodigen iedereen van harte uit om zich ook bij Vriendschap Zwolle aan te sluiten: http://www.facebook.com/VriendschapZwolle

“Vriendschap Zwolle” is bedoeld om alle inwoners van Zwolle te verbinden: jong en oud, allochtoon en autochtoon, valide en minder valide en van elke politieke, religieuze en seksuele  voorkeur. Op deze manier willen we van Zwolle een mooiere en nog meer leefbare stad maken.  Iedereen kan op deze pagina suggesties, ideeën en  initiatieven delen, om mensen met elkaar in verbinding te brengen. “Vriendschap Zwolle” zal zelf ook suggesties geven, zo staat bijvoorbeeld  Valentijnsdag op de evenementenkalender met de volgende suggestie:
“Wie geeft je kat te eten als jij er niet bent, wie nam laatst dat pakketje voor je in ontvangst of wie tipte je dat je achterlicht nog brandde? Denk verder dan je geheime geliefde en geef op Valentijnsdag een attentie aan je buurvrouw, collega of andere persoon die altijd voor je klaar staat.”

Sinds 2011 werkt GroenLinks Zwolle met jaarthema’s. In 2012 stond 'Zwolle millenniumstad' centraal, het jaar ervoor was 'Zwolle fietsstad' het jaarthema. Het jaarthema uitgewerkt tot een campagne door een werkgroep die bestaat uit actieve leden van GroenLinks.

Fractievoorzitter Rana Berends over het jaarthema:  "De politiek" heeft de mond vol van begrippen als emancipatie, integratie en participatie. Ook GroenLinks heeft hier idealistische gedachten bij. Vriendschap maakt deze idealen een stuk vanzelfsprekender in de uitvoering. Maar is "de politiek" in staat om vriendschap tussen burgers te bevorderen? Hoe verhoudt vriendschap zich tot de politieke realiteit, hoe kan dit tamelijk filosofische begrip praktisch handen en voeten krijgen? Deze vragen zijn heel belangrijk in een samenleving waar de overheid veel verwacht van de zelfredzaamheid van burgers. Het zou mooi zijn als we met dit themajaar meer duidelijkheid krijgen over deze wezenlijke vragen. Ons doel is in elk geval de mensen in Zwolle nog meer met elkaar te verbinden voor een sociale samenleving.”