Wie doet er mee met het Zwols Energie Pact?!

In 2025 is het doel dat 25% van alle energie die wij met elkaar gebruiken, duurzaam wordt opgewekt. Dat wordt een enorme klus. In 2015 was het percentage hernieuwbare energie in Zwolle nog maar 3,9% (landelijk gemiddeld 5,5%). GroenLinks wil nu met de grote bedrijven en organisaties in onze gemeente afspraken maken. In een Zwols Energie Pact verbinden zij zich aan de gemeentelijke doelstellingen, maar laten vooral aan elkaar en aan ons zien hoe ze dat gaan aanpakken.

Doe jij mee met onze actie?

Roep bedrijven en organisaties op zich aan te sluiten!

 

Naast de doelstelling voor hernieuwbare energie, wil de gemeente in 2025 de uitstoot van CO2 met 25% hebben terug gedrongen, ten opzichte van 1990. Als particulieren hadden we met elkaar de doelstelling in 2015 al bijna bereikt, maar de bedrijven stoten nog steeds fors méér uit dan in 1990. Dat is voor ons reden om nu vooral in te zetten op bedrijven en organisaties.

Bij dit bericht vind je een brief die wij gaan sturen naar tenminste 15 (groot)verbruikers van stroom. Wil jij met je naam onder een of meerdere brieven, klik dan hieronder op DOE MEE! Vraag je vrienden, familie, collega's om hetzelfde te doen. Met elkaar kunnen we de bedrijven en organisaties helpen om de uitstoot van CO2 in 2025 te halveren (ten opzichte van 2015)!