Zwolle krijgt nieuwe energie.

GroenLinks Zwolle verwelkomt het plan voor de energietransitie in de stad voor de komende jaren. Met dit plan wordt Zwolle een van de klimaatkoplopers in Nederland.

We verstevigen de titel ‘Solar City’ met de sterke inzet op zonne-energie en stellen we mooie doelen in de gebouwde omgeving.  Fractievoorzitter Sylvana Rikkert: “Ik ben enorm blij met dit plan voor de energietransitie. Onze wethouder is er in geslaagd om een stevig fundament te leggen voor onze belangrijkste opgave de komende jaren.” Wethouder Schuttenbelt kiest ervoor om geen dichtgetimmerd plan te presenteren, maar eerst met de raad in gesprek te gaan. Rikkert: “GroenLinks staat voor een vernieuwende democratie. De energietransitie heeft een breed draagvlak nodig en daarom is het gaaf dat we vanaf het begin als gemeenteraad de ruimte krijgen om het plan verder aan te scherpen.”

 

GroenLinks waardeert ook dat Zwollenaren betrokken worden bij het verdere proces. Rikkert: ”Iedereen krijgt te maken met de energietransitie. Het is daarom belangrijk dat iedereen hierover mee kan praten. Zo zorgen we ervoor dat we de energietransitie ècht samen gaan aanpakken. Lees hier meer op de site van de gemeente.