GroenLinks en de ChristenUnie vinden het jammer dat door het demissionaire kabinet maar matig ondersteunend is gereageerd op de noodkreet ‘Unmute Us! ‘door de festivalbranche en podiumkunsten. Vele tienduizenden mensen liepen door het hele land mee in deze mars. De partijen vinden het scheef dat voor Formule1 alle seinen op groen staan, maar de meeste festivals nóg een jaar niet konden doorgaan. Ze hopen dat de gemeente Zwolle de recent ontstane ruimte voortvarend benut, een lobby start in Den Haag of bijvoorbeeld door het praktisch faciliteren van activiteiten of festivals.

Eildert Noorda: “Gemeentebestuur: ga het gesprek aan met organisaties zoals bijvoorbeeld Kattegat, Zwolle Unlimited, Hedon, Eureka en Het Academiehuis. Vraag hen op welke wijze zij het beste geholpen kunnen worden”.

Jacob Raap: “Wil het gemeentebestuur zich hard maken voor het culturele leven, binnen de mogelijkheden die er zijn? Voor Zwollenaren die het al zo lang zonder ontspanning, verwondering en inspiratie op festivals en theaters hebben moeten stellen?”