Groen is voor alle Zwollenaren dichtbij. Bomen, bloemen, bijen, vlinders én otters ze vormen een voorwaarde voor kwaliteit van leven. Een groene leefomgeving is gezond voor ons allemaal. Het helpt om de stad aan te passen aan de klimaatverandering én geeft je de kans om mentaal bij te tanken. Meer dan ooit hebben we dit met elkaar ervaren tijdens de coronapandemie. GroenLinks zet daarom in op groen in en buiten de stad.

Zwollenaren zijn trots op de groene en blauwe vingers. We genieten van de groene ruimte om ons heen in parken en in onze prachtige buitengebieden zoals het Engelse Werk, het Westerveldse bos, de uiterwaarden van de Ijssel en het Weezenlandenpark. GroenLinks wil deze plekken koesteren, bewaken en versterken. Daarom zijn we ook trots dat dankzij dit college de Nooterhof behouden is gebleven en natuur- en milieueducatie uit te breiden.

Groenlinks wil daarom de vergroening verder doorzetten. Stenen eruit, planten er in. Daarbij willen we veel verschillende soorten planten en kruiden. Dat is goed voor insecten.  We planten meer bomen in de stad en willen meer parken. Dat helpt tegen hitte en vangt water op als het hard regent.