Waar andere partijen de klimaatcrisis als een bijzaak zien, wil GroenLinks dat Zwolle klimaatkoploper wordt en klimaatneutraal is in 2030.

De afgelopen jaren met GroenLinks in de coalitie waren zeer effectief voor de Zwolse klimaataanpak. Niet eerder is er in Zwolle zoveel geld vrijgemaakt voor verduurzaming en klimaatadaptatie. Dankzij GroenLinks is er veel inzet gepleegd voor een goede basis voor versnelling van de energietransitie. De urgentie is enorm en de komende acht jaren zijn cruciaal. Daarom is er voor de versnelling meer nodig om onze doelen te halen.

Zwolle moet doorpakken om klimaatverandering tegen te gaan. Daar hebben we de rijksoverheid hard bij nodig. Maar onze stad heeft veel kennis in huis en kan gezamenlijk grote stappen zetten. Zodat in Zwolle straks onze huizen comfortabel, betaalbaar en bovenal duurzaam verwarmd zijn. Ongeacht waar je woont. We bieden groene banen op alle niveaus van monteurs tot ingenieurs.

We zetten in op de lokale initiatieven want het is van belang dat bewoners zelf aan de slag kunnen gaan met het isoleren van hun huizen of het kopen van zonnepanelen. Voor diegene die wel willen maar niet kunnen bieden we een helpende hand. Iedereen moet mee kunnen doen aan de energietransitie. We kunnen de klimaatcrisis alleen aanpakken als we dat samen en eerlijk doen.