Waar anderen het afdoen als een impuls voor het ‘vestigingsklimaat’, zijn cultuur, sport en evenementen voor GroenLinks de fundamenten van een levendige stad die prikkelt, uitdaagt en activeert. Toegankelijk voor  iedere Zwollenaar. Dicht bij huis en van jongs af aan.

Cultuur verbindt, inspireert, spiegelt, maakt mensen blij en zet aan tot nadenken en dromen. Het is bijna een eerste levensbehoefte voor de mens. Zwolle als cultuurstad leeft. Na moeilijke jaren krijgen kunst en cultuur weer lucht in Zwolle. Er is een nieuwe visie voor de stad en er komt meer geld voor cultuur. GroenLinks wil die lijn voortzetten en verder versterken. De stad moet bruisen en verrassen.

GroenLinks is trots op het netwerk van culturele iconen, makers, kleine initiatieven, broedplaatsen en jonge talenten in onze stad.

Zwolle is ook een sportstad. Steeds meer mensen beoefenen sport in de buitenlucht in onze groene parken en de buitengebieden. Maar ook het verenigingsleven en de amateurkunst bloeit. GroenLinks zet zich in voor de breedtesport. We hebben prachtige faciliteiten in onze stad en voor iedereen.