Iedereen doet mee: door het stimuleren en organiseren van kennisdeling en educatie is techniek voor iedereen toegankelijk.

Subprogrammapunten

a. Bedrijven (groot en klein), onderwijsinstellingen en gemeente staan met elkaar in verbinding en werken samen.

b. Een op te richten duurzaamheids- en natuurcentrum Zwolle geeft voorlichting, met als doelen: bewust maken en techniek tonen. Het centrum geeft uitleg en ondersteuning bij aanschaf van (duurzame) technologie door individuen, straat of buurten. Het duurzaamheids- en natuurcentrum Zwolle vormt het bruisend hart van samenwerking tussen het bedrijfsleven, initiatiefnemers, onderwijs en overheid in de regio.

c. Het Kennislab in Stadskamer laat de jeugd kennismaken en experimenteren met nieuwe technologische ontwikkelingen.

d. Buurthuizen, bewonerstehuizen en de Stadkamer bieden ruimte aan zogenoemde Maker Education, waarbij jongeren en ouderen actief (digitale) techniek leren gebruiken (denk aan programmeren en robotica). Inwoners houden grip op technologische ontwikkelingen en maken er gebruik van.

e. Techniek komt naar de inwoners van Zwolle toe, in samenwerking met bedrijven, scholen en Stadkamer. In wijk- of woonzorgcentra kunnen mensen kennismaken met technologische ontwikkelingen.

f. We stimuleren dat jongeren, zoals studenten, ouderen informeren over nieuwe technologische ontwikkelingen.