GroenLinks Zwolle vraagt het gemeentebestuur tijdens de raadsvergadering van vanavond om, samen met de regio, een brief te sturen aan informateur Hamer. GroenLinks Zwolle wil Lelystad airport als belangrijk agendapunt op de formatietafel zien te krijgen. Aan die tafel zitten immers de hoofdrolspelers, die een definitieve streep door de Lelystad airport kunnen zetten.

Volgens Raadslid Anja Roelfs van GroenLinks Zwolle wordt het tijd dat de politieke partijen in Den Haag, voor zover ze dat nog niet hebben gedaan, kleur bekennen. Daarom roept GroenLinks de andere fracties in Zwolle op om hun fracties in de Haag te vragen een duidelijk standpunt te bepalen over Lelystad airport.

Wij zijn al jaren helder over ons standpunt over Lelystad airport, namelijk: nee. Zo heeft voormalig GroenLinks Kamerlid Susanne Kröger ons standpunt de afgelopen jaren met verve verdedigd.

Nu er door corona ook nog eens veel minder gevlogen wordt, is het tijd om definitief afscheid te nemen van Lelystad airport.

Anja Roelfs: "Ik hoop van harte dat het Openbaar Ministerie de aangespannen rechtszaak door de bewonersgroep SATL, die gaat over de vele fouten die er in het proces en in de onderzoeken rondom Lelystad airport gemaakt zijn, snel in behandeling neemt. Daar ligt volgens mij een van de sleutels naar het stoppen van de uitbreidingsplannen"