Zoals dat hoort, begon de week met het officiële vertrek van de oude raadsleden. Wij hebben afscheid genomen van onze raadsleden Simone Boshove, Lennart Hartman en Sylvana Rikkert. Zij hadden al aangegeven niet terug te willen keren in de nieuwe gemeenteraad. Ook Eildert Noorda vertrok als raadslid, maar hij zal als burgerraadslid toch zijn groene stempel blijven drukken op de Zwolse politiek.

Simone, Sylvana en Lennart zijn door de partij hartelijk bedankt voor al hun inzet en tijd die ze de afgelopen vier jaar gegeven hebben om Zwolle groener en socialer te maken. Hun kennis, kunde en warme betrokkenheid bij alle inwoners van de stad zullen zeer gemist worden.

Donderdagavond is de nieuwe Zwolse gemeenteraad officieel geïnstalleerd. GroenLinks komt met zeven raadsleden in de raad. Allereerst 'oudgedienden' Anja Roelfs, Patrick Pelman, Margriet Leest en Theo Peenstra. Zij zullen hun ervaring inzetten om ook de nieuwe raadsleden snel wegwijs te maken. Dat zijn Joey Boon, Miriam Ntumba en Marloes Visser. Miriam is met voorkeursstemmen gekozen.

Ze worden ondersteund door de burgerleden Eildert Noorda, Riemer van de Beem, Neal Nieuwenkamp en Stan Vergeer. Burgerleden mogen het woord voeren in debatrondes en informatierondes.

 

Op de foto, vlnr: Patrick, Miriam, Joey, Theo, Margriet, Marloes en Anja.