Op de ledenvergadering van april 2023 vond de bestuurswissel plaats. 

De ervaren en gewaardeerde bestuursleden Vincent Wever en Kitty de Groot vertrokken beide uit het bestuur. Vincent heeft jarenlang als algemeen bestuurslid en als voorzitter in het bestuur gezeten. Onder zijn bezielende leiding werd GroenLinks Zwolle groter in ledenaantal, en zijn er weer 7 zetels gehaald bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Kitty de Groot zat korter in het bestuur, maar heeft zich snel onmisbaar gemaakt als doortastende secretaris. Zij vertrekt vanwege een verhuizing naar Leeuwarden uit onze afdeling.

Nieuw talent

Door het vertrek van Vincent en Kitty ontstond er ruimte voor nieuw talent. De ledenvergadering heeft ingestemd met de benoeming van Benita Siboniyo als secretaris en Rob van Elburg en Maud Bosma als algemeen bestuursleden.

Grootste partij van Zwolle

Judith: "Er ligt een schone taak te wachten op het bestuur. We hebben de wind in de zeilen in onze stad. Zo zijn we bij de provinciale verkiezingen van 2023 de grootste partij geworden in Zwolle. Tegelijkertijd hebben we grote plannen, zoals het betrekken van meer mensen bij de politiek, meer samenwerken met andere afdelingen, en het vormgeven van groene en linkse samenwerking. Met met dan 350 leden in de afdeling verdient GroenLinks Zwolle een solide en slagvaardig bestuur. Ik ben blij dat we weer op volle kracht zijn."

Heb je een vraag of tip voor ons bestuur? Mail naar bestuur@groenlinkszwolle.nl

 

Foto, vlnr. achterste rij: Benita, Judith, Maud, Remko, Rob; voorste rij: Dirk, Shahin